Impactstory

Technologische ontwikkeling biedt kansen op de Filipijnen

Technologische ontwikkeling biedt kansen op de Filipijnen

Cecile Uy (48): “De unieke propositie ligt in onze missie: het verrijken van het leven van minder bedeelde medemensen”

“We leven in een digitaal tijdperk, waarin technologie en sociale media een belangrijke rol spelen in de onderlinge verbinding. Als organisatie zien we daarin onze kansen, waarmee we relevant en concurrerend blijven.”

Aan het woord is de directeur van Right Jobs Philippines, Cecile Uy. “Zelf geef ik overigens de voorkeur aan Cez.” aldus de bevlogen Filipijnse. Cez is 48 jaar, getrouwd en moeder van drie zonen. Sinds 2022 staat Cez aan het roer van Right Jobs Philippines*. Deze social enterprise verbindt werkgevers en werkzoekenden en richt zich daarbij specifiek op kansarmen. Doel: inclusie en gelijke kansen voor iedereen op de arbeidsmarkt.

“Ik besloot om bij Right Jobs Philippines te gaan werken omdat ik geloof in de christelijke waarden, de visie en het doel van de organisatie. Daarnaast heb ik vanuit mijn verleden een grote voorliefde voor innovatieve projecten. Verder komen mijn vaardigheden en ervaring in de HR-sector goed van pas, want werkgelegenheid vormt de kernactiviteit van onze organisatie. Ik voel mij daarom helemaal op mijn plek.” Vertelt Cez.

Internationale werkervaring

Cez is in 1996 afgestudeerd met een bachelor in klinische psychologie aan de ‘University of the East’ in Manilla. Voor haar overstap naar Job Booster Enterprises Filipijnen heeft ze meer dan 16 jaar ervaring opgedaan in het HR-vakgebied bij meerdere middelgrote en grote organisaties. Niet alleen in de Filipijnen, maar ook internationaal.
“In 2011 werkte ik als Regional Business Analyst voor een toonaangevend bedrijf in Londen. Daar maakte ik deel uit van een pioniersteam dat het Human Resources Information System (HRIS) in de Asia Pacific creëerde en implementeerde.” Van deze ervaring heeft Cez veel geleerd. Met name op het gebied van het gebruik van technologie in het HR-vakgebied.

Unieke propositie

“De unieke propositie ligt in onze missie; het verrijken van het leven van minder bedeelde medemensen” zegt Cez. “We bieden aan werkzoekenden meer dan alleen een baan. Want ons werk biedt hoop en zicht op een beter leven. Daarbij zit onze toegevoegde waarde specifiek in het creëren van een betere onderlinge band tussen werkgevers en werkzoekenden. We willen een gamechanger zijn op het gebied van werkgelegenheid en onze medemens de kans bieden om een waardig en welvarend leven te kunnen leiden.”

Jongeren

In de Filipijnen is het aantal jongeren met een baan historisch hoog. Cez: “Recent heeft onze overheid een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat steeds meer jongeren aan het werk gaan. In augustus 2022 had 89,2% (zo’n 7,64 miljoen) van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar een baan.”
“Het aantal jongeren dat een plek heeft op de arbeidsmarkt in de Filipijnen is daarmee enorm. Zij zijn met name te bereiken via de online communicatie kanalen. Die zien we dan ook als een grote kans om deze groep aan ons te verbinden.

Nieuw initiatief

Met veel enthousiasme werken we daarom aan een nieuw initiatief: ‘Talent-to-cart’. Talent-to-cart brengt verbinding tot stand tussen werkgevers en werkzoekenden. De keuzemogelijkheden en kansen op werk zijn binnen dit banenportaal onbeperkt.

De technologische oplossing zal graag gebruikt worden door jongeren, denkt Cez. “Met ‘Talent-to-cart’ hebben ze altijd en overal inzicht in beschikbare banen.”

“Via ons hebben jongeren ook toegang tot onder meer technische training, certificeringen en studiebeurzen. Ook bieden we, samen met onze partners, loopbaaninterventies om te werken aan de geestelijke, emotionele en mentale vermogens van de jongeren.”

Toekomst

“We leven in een digitaal tijdperk, waarin technologie en social media een belangrijke rol spelen om ons met elkaar te verbinden. Als organisatie zien we hier kansen in, die ons helpen relevant en concurrerend te blijven.”

“In mijn hoedanigheid van directeur heb ik de rol als aanjager en strateeg, met name als het gaat om innovatie rond flexibele rekruteringsoplossingen zoals de ‘Talent-to-Cart’- en Jobboard-platforms.”

*RightJobs Philippines Inc is een samenwerking tussen Ang Mananampalatayang Gumagawa, Inc. (AMG), AMG Skilled Hands Technological College (ASHTEC), Center for Transformation (CCT) Group of Ministries via CCT Working Hands Ministry Inc. and Job Booster Enterprises.

Meer weten over Job Booster Filipijnen? Bekijk dan deze pagina.