Impactstory

Waarde toevoegen aan werkzoekenden in India

Waarde toevoegen aan werkzoekenden in India

Charles Emanuel (37):

“Bedrijven betalen graag een premie voor de waarde die wij toevoegen aan onze kandidaten.”

In een land waar de grootste populatie jongeren onder de 35 jaar zich bevindt, zijn de uitdagingen legio. Met haar groeiende bevolking heeft India niet alleen behoefte aan werkgelegenheid maar ook, en dat is misschien nog wel uitdagender, aan geschoolde jongeren die matchen met de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Social enterprise Job Booster India springt in dit gat. “Wij voegen waarde toe aan onze kandidaten.”

Aan het woord is Charles Emanuel, CEO van Job Booster Enterprises India. “Jongeren worden geschoold op basis van de vraag die er is in de arbeidsmarkt. Zo voegen we waarde toe aan werkzoekenden. En dat wordt gewaardeerd: bedrijven betalen graag een premie voor onze kandidaten.”

Social enterprise

Op een ondernemende manier bijdragen aan de sociale- en economische ontwikkeling van India. Dat is de missie van Job Booster India. Kansarmen en onbereikten vormen een belangrijke doelgroep. Dat zou een drempel kunnen vormen voor bedrijven maar niets is minder waar. De werkwijze sluit goed aan bij het corporate social responsibility beleid dat steeds meer bedrijven ontwikkelen.
Emanuel: “Wij zijn een social enterprise. Bedrijven weten dat ze samenwerken met een organisatie met hoge ethische en morele waarden. En dat draagt weer positief bij aan hun imago.”

Loopbaanbegeleiding

De kandidaten die via Job Booster India aan de slag gaan bij bedrijven zijn gemotiveerd en gekwalificeerd. Loopbaanbegeleiding is belangrijk voor het bedrijf. “Wij begeleiden, motiveren en volgen elke kandidaat, om ervoor te zorgen dat ze een duurzame baan vinden. We houden na plaatsing nog minstens drie maanden contact met de kandidaat en het bedrijf. Een duurzame arbeidsrelatie komt zowel het bedrijf als de jongere zelf ten goede.” vertelt Emanuel.

Zakelijk en dienstbaar

Met meer dan 16 jaar ervaring in het bedrijfsleven op het gebied van Human Capital & Talent Management lijkt de rol van CEO van deze social enterprise Emanuel op het lijf geschreven. Wat drijft hem eigenlijk? “Met deze social enterprise kunnen we sociale- en economische impact hebben op gemeenschappen en mensen met minder privileges. We werken met en voor de gemeenschap en hebben een positieve impact op levens. Dat drijft mij. De combinatie van zakelijkheid en dienstbaarheid vind ik inspirerend.”

Succes

Een netwerk van maatschappelijke organisaties, technische scholen, universiteiten, studentenorganisaties en lokale overheden bepaalt mede het succes van Job Booster India. Emanuel:
“We werken voornamelijk op het gebied van loondienst. We helpen mensen die behoefte hebben aan waardig en duurzaam werk. We voegen waarde toe aan onze kandidaten in de vorm van bijscholing, begeleiding, mentoring en follow-ups. Ons netwerk is daarbij cruciaal; zij leveren allemaal hun bijdrage aan onze waardeketen.”

Toekomst

Dit netwerk blijft in de toekomst onverminderd belangrijk, zegt Emanuel. “Na Covid is er een toename van het aantal banen, dat is positief. Volgens het World Economic Forum is er meer en meer behoefte aan technische bijscholing en gebruik van nieuwe technologieën. Als Job Booster moeten wij nagaan welke technische instellingen nodig zijn, met hen samenwerken en jongeren motiveren om zich bij te scholen. Anderzijds zullen wij ook opleidingsinstellingen ontwikkelen en helpen bij het verstrekken van curricula voor bijscholing waarnaar op de arbeidsmarkt vraag is. We zien al vraag in andere sectoren, zoals consultancy en onderzoek in afgelegen plattelandsgebieden. Genoeg te doen dus, voor ons en ons netwerk!”

Lees hier meer over de dienstverlening van Job Booster Enterprises