Nieuws

Feestelijke opening Job Booster Social Enterprise Burkina Faso

Feestelijke opening Job Booster Social Enterprise Burkina Faso

Ondernemer Marcel PARE: “Dit bedrijf is voor ons, de jongeren van Burkina Faso, zeer welkom.”

Ruim 40 genodigden waren aanwezig bij de officiële opening van Job Booster Enterprise Burkina Faso op 26 januari in Ouagadougou. Onder toeziend oog van alle aanwezigen knipte de vertegenwoordiger van het ‘Maison de L’Entreprise’, Mr. Ousmane Dissa, samen met Mr. Victor van der Linden (Directeur Job Booster Nederland BV) het lint door, om dit te overhandigen aan Mr. Benjamin Zio (directeur Job Booster Social Enterprise Burkina Faso) waarmee hij de social enterprise feestelijk en officieel voor geopend verklaarde.

Onder de genodigden waren vertegenwoordigers van ‘Maison de l’Entreprise’ (tevens partner van deze ceremonie), de Europese Unie, de Sociaal Economische Raad, het Ministerie van Sport, Jeugd en Werkgelegenheid, het Nationaal Arbeidsbureau, het onderwijs, de partnerprojecten Job en Business Booster en Job Booster SEC, (inter-)nationale NGO’s én het bedrijfsleven.

Het bedrijf is de jongste loot aan de tak van het netwerk van Job Booster Enterprises. Doel van het bedrijf is duurzame inzetbaarheid van jongeren, zodat zij kunnen bijdragen aan de samenleving en de economische ontwikkeling van het land. Hetzij in een baan, hetzij als eigen ondernemer.

Welkom

Jonge ondernemer Marcel PARE: “Dit bedrijf is voor ons, de jongeren van Burkina Faso, zeer welkom. Wij jongeren worden met veel moeilijkheden geconfronteerd, zowel op het vlak van technische ondersteuning alsook in het verkrijgen van financiering. Job Booster Enterprises kan ons hierbij helpen.”

Training en begeleiding

Victor van der Linden, directeur van Job Booster Enterprises in Nederland vertelt: “Jongeren kunnen hier een training krijgen maar daarnaast begeleiden we ze ook naar de arbeidsmarkt of naar zelfstandig ondernemerschap. Jonge ondernemers brengen we in contact met de juiste instanties voor financiering. Daarnaast biedt Job Booster Burkina Faso werkruimte, waar jongeren samen kunnen werken.”

Benjamin ZIO: “We bieden korte trainingen. We helpen jongeren bijvoorbeeld bij het opstellen van hun CV en trainen hen in het voeren van sollicitatiegesprekken. We zorgen er zo voor dat ze beter in de markt komen te liggen.”

Sociale impact

Job Booster Burkina Faso positioneert zich nadrukkelijk als onderneming. Klanten betalen voor haar diensten. Tegelijk is het bedrijf een sociale onderneming met als doel sociale impact. Het bedrijf wil de uitdagingen waar jonge Burkinabès voor staan, samen met hen, aangaan.

Meer weten over Job Booster Enterprises Burkina Faso? Bekijk dan deze pagina.