Nieuws

“Ik zie deze rol als een kans om positieve verandering te brengen in Benin.”

“Ik zie deze rol als een kans om positieve verandering te brengen in Benin.”

Ifêdé Sylvain Djagbo, drijvende kracht achter Job Booster Benin

“Ik zie deze rol als een kans om positieve verandering te brengen in Benin.”

Sinds oktober 2023 is Ifêdé Sylvain Djagbo directeur van onze nieuwe onderneming Job Booster Benin. Na de opstart te hebben begeleid als consultant, leidt hij de onderneming nu om een drijvende kracht te zijn voor positieve verandering in Benin. Sylvain staat bekend om zijn uiteenlopende vaardigheden op het gebied van economische en sociale ontwikkeling.

Sylvain legt uit hoe hij opgroeide in een bescheiden gezin in Benin: “Ik heb in mijn jeugd honger en afwijzing meegemaakt. Al op jonge leeftijd werd ik geconfronteerd met een moeilijke economische realiteit, waardoor ik gedwongen werd om allerlei activiteiten te ondernemen om mijn studies te kunnen financieren. Die uitdagingen versterkten mijn toewijding om mijn academische dromen na te jagen.”

Economische uitdagingen

Sylvain behaalde twee diploma’s voordat hij zijn carrière als econoom begon. Op die manier kreeg hij inzicht in de economische uitdagingen van Benin en Afrika in het algemeen. “Voordat ik bij Job Booster Social Enterprise kwam, had ik de kans om als zelfstandig consultant bij verschillende bedrijven te werken. In 2019 startte ik mijn eigen bedrijf genaamd Economic Expertise and Action Research for Sustainable Development (ECORAD). Als consultant bestond mijn rol uit het leveren van expertise in diepgaande economische analyses en strategisch advies aan verschillende organisaties en het ondersteunen van bedrijven bij het uitvoeren van missies. Hierdoor kon ik mijn projectmanagementvaardigheden verfijnen en een pragmatische aanpak ontwikkelen voor het oplossen van complexe uitdagingen.”

Positieve verandering

“De huidige functie van directeur binnen Job Booster Social Enterprise is heel belangrijk voor mij”, legt Sylvain uit. “Ik voel me nauw verbonden met de doelstellingen en missie. Dit werk is bijzonder omdat het me in staat stelt mijn vaardigheden in de praktijk te brengen en actief bij te dragen aan de sociaaleconomische ontwikkeling van Benin. Ik zie deze rol als een bijzondere kans om positieve verandering te brengen door middel van innovatieve initiatieven. Mijn doel is om een significante bijdrage te leveren aan de groei en duurzaamheid van Job Booster Benin, en tegelijkertijd een positieve en blijvende impact te hebben op jongeren en op de gemeenschap. Dit werk is voor mij veel meer dan een eenvoudige professionele bezigheid. Ik kan me concreet inzetten voor de economische en sociale ontwikkeling van Benin en kan toegevoegde waarde bieden aan de maatschappij.”

Groei van jongeren en bedrijven

“Als directeur van Job Booster Benin implementeer ik innovatieve strategieën om sociale en professionele verandering in Benin te katalyseren. Ik ben vastbesloten om mijn kennis te delen om de groei en het succes van jongeren en bedrijven te ondersteunen. Ik ben daarom meer dan toegewijd om een belangrijke bijdrage te leveren aan de groei van bedrijven en de empowerment van ondernemers. Mijn visie voor de toekomst is om een actieve rol te blijven spelen in het vormgeven van een dynamisch economisch landschap in Benin en tegelijkertijd bij te dragen aan duurzame en inclusieve ontwikkeling.”

Geïntegreerde aanpak

Sylvain: “De toegevoegde waarde van Job Booster in Benin ligt in de unieke combinatie van economische en sociale ontwikkeling. In tegenstelling tot andere initiatieven kiest Job Booster voor een geïntegreerde aanpak die verder gaat dan alleen het creëren van banen. Als directeur van Job Booster Social Enterprise Benin kijk ik met optimisme en vastberadenheid naar de toekomst, in de overtuiging dat het bedrijf een cruciale rol zal spelen in de ontwikkeling van werkgelegenheid voor jongeren in ons land. Ik zie een toekomst waarin jongeren in Benin niet slechts passieve deelnemers aan de arbeidsmarkt zijn, maar dynamische en innovatieve actoren. Ik wil een overgang zien naar een bloeiende economie, gevoed door de creativiteit en het ondernemerschap van jongeren, waar elk individu de kans krijgt om zijn potentieel te realiseren.”

Een veelbelovende toekomst

“De toekomst die ik voor ogen heb voor werkgelegenheid voor jongeren in Benin is gericht op empowerment, innovatie en inclusie. Job Booster Social Enteprise Benin zal een belangrijke katalysator zijn voor deze transformatie, door als brug te fungeren tussen de ambities van jongeren en concrete mogelijkheden voor professionele groei. We zullen niet alleen getuigen zijn van de ontwikkeling van jeugdwerkgelegenheid, maar ook actief bijdragen aan deze veelbelovende toekomst.”