Nieuws

Job Booster Enterprise start onderneming in Benin

Job Booster Enterprise start onderneming in Benin

In oktober 2023 opende Job Booster Social Enterprise Benin haar deuren. Onder de naam Job Booster Benin en onder leiding van directeur Sylvain Djagbo, zet de onderneming zich in voor de uitdagingen op het gebied van werkloosheid in het land. Job Booster Benin wil waardige werkgelegenheid en ondernemerschap van jongeren en vrouwen in Benin bevorderen en zo de economische en sociale ontwikkeling van het land stimuleren.

De visie is om van Benin een welvarend land te maken waar ieder individu toegang heeft tot eerlijke en waardige werkgelegenheidskansen en een klimaat dat gunstig is voor ondernemerschap voor jongeren en vrouwen. Dit doet Job Booster Benin door innovatieve oplossingen te bieden die zijn aangepast aan werkgelegenheidsuitdagingen, door duurzame werkgelegenheidskansen te creƫren en de groei van ondernemerschap te ondersteunen. Job Booster Benin biedt een compleet aanbod aan diensten, waaronder professionele begeleiding, opleiding en werkgelegenheidsondersteuning.

Ook het opbouwen van vaardigheden voor zowel jongeren als spelers op de arbeidsmarkt en ondersteuning bij ondernemerschap zijn onderdeel van het aanbod. Daarnaast is er aandacht voor sociale innovatie, de bevordering van gelijke kansen en respect voor het milieu. Ook hulp bij het mobiliseren van financiering behoort tot de mogelijkheden. Daarbij steunt Job Booster Benin op een netwerk van lokale partners, waaronder bedrijven, opleidingsinstellingen, maatschappelijke organisaties en lokale overheden.

Job Booster Benin is een entiteit gelieerd aan Job Booster Nederland BV, opgericht in 2019 door Stichting Woord en Daad.